A magyar PC-piac növekedésére számít idén a Dell

A magyar PC-piac 5-8 százalékos növekedésére számít idén a Dell - mondta Dienes-Oehm Tivadar, a számítástechnikai konszern Magyarországért, a Baltikumért és Izlandért felelős regionális értékesítési igazgatója csütörtökön az MTI-nek.


Hozzátette: a Dell Magyarország a piacinál gyorsabb ütemű bővülést tervez, hogy tovább növelje részesedését a szektorban.

Az utolsó negyedév reprezentálja, hogy a piac gyengült tavaly, az IDC informatikai és távközlési piackutató jelentése szerint 2014. negyedik negyedévében 11,4 százalékkal csökkentek a személyiszámítógép-eladások - mondta.

Anja Monrad, a Dell kelet- és közép-európai, EMEA és feltörekvő térségekért felelős igazgatójának meglátása szerint világszerte a nagy márkák (mint például a Lenovo, HP) fokozatosan növelik piaci részesedésüket a kisebb márkák kárára.

Az igazgató korábban az informatikai vállalat éves beszámolójában azt is elmondta, hogy a tőzsdéről csaknem 25 milliárd dollár értékben kivezetett cég 2014-ben, az igénybevett hitel mintegy 10 százalékát, 2,4 milliárd dollárt már visszafizetett.

Dienes-Oehm Tivadar hangsúlyozta, hogy a Dell Magyarország nem tervezi a személyi számítógép üzletág feladását, mindamellett, hogy a bevételei 30 százalékát adó vállalati rendszermegoldásokra egyre jobban koncentrál.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: