Az MNB árverésen vásárolt ingatlant az MTA-tól

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nyílt árverésen 2,7 milliárd forintért megvásárolt a Magyar Tudományos Akadémiától egy ingatlant, amelyet az MTA korábban természettudományi kutatóközpontként üzemeltetett - közölte az MNB csütörtökön a honlapján.


A Budapest II. kerület, Pusztaszeri úton található, 25 ezer négyzetméteres ingatlant az MNB kikiáltási áron vette meg. 

A közlemény szerint az ingatlant az MNB a társadalmi felelősségvállalási programjában meghatározott célokkal összhangban, a szükséges átalakításokat, fejlesztéseket követően képzési, oktatási, kutatási és konferencia központként kívánja hasznosítani.

Ezt megelőzően, tavaly decemberben az MNB egyik alapítványa két ingatlant vásárolt a budapesti Várnegyedben, ahol felújítás után oktatási és rendezvényközpontot, valamint angol nyelvű doktori iskolát alakítanak ki. Az  ingatlanhoz nettó 11,2 millió euró (3,42 milliárd forint) vételáron jutott a jegybank. 

Nyáron nettó 45,3 millió euró (mintegy 13,6 milliárd forint+áfa) összegért a budapesti Eiffel Palace irodaházat vette meg az MNB, azt megelőzően pedig a kastélyszállóként működő tiszaroffi Borbély-kúriát, 415 millió forintért. Az MNB korábban többször is hangsúlyozta, hogy 2013-at - az előző vezetés által betervezett 203 milliárd forintos veszteséggel szemben - 26,3 milliárd forintos nyereséggel zárta, így az ingatlanok megvásárlása nem jelentett terhet a központi költségvetésnek.

Forrás: MTI

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: