Magyarország a díszvendége a linzi utazási kiállításnak

Magyarország termálfürdőivel és Budapest nevezetességeivel van jelen a Linzben tartott nemzetközi turisztikai vásáron, ahol első ízben díszvendég.


Perényi János bécsi magyar nagykövet a csütörtöki megnyitón örömét fejezte ki, hogy Magyarország Ausztria második legjelentősebb utazási kiállításának partnerországa lett. A nagykövet kiemelte: a linzi vásár kiváló lehetőség arra, hogy a két ország régi és közös történelmi múlton alapuló kapcsolata még jobban elmélyüljön.


Kovács Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviseletének vezetője kiemelte: a vásáron elsősorban az egészségturizmus területén kínálnak újdonságokat a híres fürdővárosok, Bükfürdő, Hévíz, Harkány, Hajdúszoboszló és Sárvár. A kulturális kínálat jegyében pedig a Budapesti Tavaszi Fesztiválra és a budapestwinter.com utazási kínálatára is felhívják a figyelmet.


Robert Seeber, a tartományi gazdasági kamara turizmusért felelős vezetője a megnyitón kiemelte: most elsősorban a síelés népszerű, de pár hónap múlva kezdődik a túrázás és a kerékpározás szezonja, így erre a két területre is külön figyelmet fordítanak a vásáron. A kulturális ajánlatok közül Linz egykori kulturális fővárosként kínált lehetőségeit és az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Hallstatt városát emelte ki.


Robert Seeber az MTI-nek nyilatkozva elmondta: az osztrákok elsősorban a magyarországi egészségturizmust részesítik előnyben, egyfajta természetes verseny alakult ki az osztrák belföldi kínálat és a magyarországi lehetőségek között. Úgy vélte, az osztrákoknál egyre népszerűbbek a magyar egészségturisztikai szolgáltatások, hiszen a vásárlóerő csökkenésével az utazók jobban szem előtt tartják a költséghatékonyabb megoldásokat. Kiemelte: feltűnően nagy a kereslet még mindig a fogászati turizmus iránt. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az elmúlt időszakban Budapest turisztikai értéke is megnőtt, egyre többen, főleg fiatalok utaznak a magyar fővárosba.  

Ez az első alkalom a negyedik éve megrendezett linzi fesztivál történetében, hogy vendégországot választanak. A kiemelt magyar részvétel célja, hogy vonzó ajánlatot kínáljanak azoknak az osztrák vendégeknek, akik Magyarországon tervezik eltölteni szabadságukat. A csaknem száz négyzetméteres magyar standnál kürtöskalács is készül, gasztrokínálattal és kozmetikumokat bemutató élményközponttal van jelen a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa. 

A Magyar Turizmus Zrt. az osztrák szakmai partnerekkel stratégiai együttműködés keretében rendezi meg a vásár első napján a Fel Magyarországra! (Auf nach Ungarn) elnevezésű szakmai estet, amelynek fő támogatója az Osztrák Gazdasági Kamara (WKÖ) és Traveller című utazási szaklap.


A vásáron bemutatkozik még az Osztrák Alpinszövetség (ÖAV), amely az ausztriai falmászási lehetőségeket veszi sorra. Kiemelt figyelmet kapnak a golfozás iránt érdeklődők is. A kiállítás külön ajánlatokat mutat be a hatvan évnél idősebb utazóközönségnek is.
A linzi Ferienmesse elnevezésű háromnapos vásáron 21 ország 170 kiállítója mutatja be ajánlatait az osztrák közönségnek. A tavalyi esemény csaknem 16 ezer látogatót vonzott

A Magyar Turizmus Zrt. osztrák képviselete immár ötödik éve folytat intenzív országpromóciós tevékenységet Austria második legjelentősebb vásárlóerővel rendelkező tartományában, Felső-Ausztriában. Az osztrák turisták évente 800 ezer vendégéjszakát töltenek Magyarországon, és 120 milliárd forintot költenek el itt, amiből 90 milliárd forint a turisztikai célú költés.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: