Állatként viselkedünk, ha leárazásról van szó – videó

Fekete péntek -> akciók -> tömeg -> harc -> lökdösődés -> tömegverekedések. 
Az Egyesült Államokban nagyjából ez az evolúciója november negyedik péntekének - a "jeles" pillanatokat pedig egyre többször örökítik meg mobiltelefonnal vagy videókamerával, így a felvételeket elnézve bármikor szörnyülködhetünk vagy nevethetünk egy sort azokon, akik közel az életüket áldozzák a leértékelt holmikért. Nézzünk meg most hat videót (abból az egyik Magyarországon készült), mire képesek az emberek, ha akciós cuccokról van szó.

Kezdjük azzal, amin emberek sáskaként repülnek rá az ötdolláros, tehát kicsivel több mint ezer forintos fülhallgatókra. Egy apuka filmezte le, aki gyerekeivel tisztes távolból vette fel az embereket, akik nem egész fél perc alatt lepusztítottak egy állványt. Az akció 1:29-től látható.


A következő David Attenborough-remeknél nem kell annyit várni: már kapásból a felvétel elején elszabadul a pokol, és úgy néz ki az áruház, mint amikor etetés van az állatkertben. A helyszín egyébként itt is a Walmart, és itt már rendőrök is beavatkoztak.


A következő videó lineárisan épül fel: eleinte csak csordogálnak be az emberek, hogy elvegyenek egyet a tévék közül, utána viszont már a korláton is átugranak, hogy csípjenek egyet maguknak.


Természetesen, ahogy mindenből másból, így a fekete péntekes harcokból is készült válogatás. Íme:


És itt egy hosszabb, tízperces változat, aminek már az elejétől három gondolat fogalmazódott meg bennünk:

- elköltözünk egy lakatlan szigetre,
- emigrálunk a Marsra,
- kikötjük az internetet.


+1

Bár nem ruháról, hanem sajtról van szó, így ételért “küzdöttek” Szombathelyen 2009-ben, mégis fura látni, hogy egy nagyobb leárazásért mit be nem vállalnak az emberek.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: