Világszenzáció! Ez válthatja ki majd az autók üzemanyagát!

Viszlát benzin, helló, fekália!
Az amerikai Energiaügyi Minisztérium laboratóriumainak egyike, a Pacific Northwest National Library kutatói nemrégiben bejelentették, hogy a felettébb jól hangzó hidrotermális likvifikáció (a kőolaj keletkezésének több millió éves folyamatát utánzó, de annál nyilván jóval gyorsabb) eljárásával kőolajszerű anyagot sikerült előállítaniuk – emberi székletből,

így a jövőben akár ez is felválthatja majd a most nem megújuló energiaforrásokból készülő üzemanyagokat, mégpedig a jelenlegi kőolajfinomítók használatával.

Egyedül az Egyesült Államoknak minden évben 128,7 milliárd liternyi felesleges végterméket kellene eltüntetnie, az új módszer szerint azonban ezeket akár harmincmillió hordónyi olajjá is alakíthatják.

Az eljárással egyébként nem csak a széklet, hanem például mezőgazdasági hulladék is üzemanyaggá gyúrható át, így a hirtelen óriási nyomás alá helyezett, majd 350 Celsius fokra hevített, feleslegessé vált biohulladék a jövőben az üzemanyagfogyasztásunk egyre nagyobb részét helyettesítheti majd.

A technológiát először egy 2018-ban megnyíló üzem fogja majd nagyobb mértékben hasznosítani, de néhány év múlva talán a világ minden nagyvárosa közelében áll majd egy hasonló.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: