A turizmus és a víz kapcsolata az idei Turizmus világnapja témája

A turizmus és a víz kapcsolata a témája az idei Turizmus világnapjának - mondta el Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

MTI - A Magyarországon harmadik éve ünnepelt, szeptember 27-i világnap választott témájával a turisztikai szakemberek szeretnék ráirányítani a figyelmet arra, hogy a turizmus egyik legfontosabb eszköze és forrása is a víz, másrészt környezettudatos magatartásra szeretnének ösztönözni, hiszen a turizmus fejlődése egyre nagyobb terhelést jelent a környezet számára - fejtette ki Horváth Gergely.

Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára kiemelte: a turizmus a világgazdaság leggyorsabban fejlődő szolgáltatói ága, amelynek Magyarországon is van lehetősége a növekedésre, sőt a növekedés egyik lehetősége a turizmus. Éppen ezért a tárca nagy figyelmet szentel ennek a területnek a 2014-20-as évekre szóló fejlesztéspolitikai irányelvek jelenleg folyó kidolgozásakor.

Gazdaság, turizmus
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: