Egis - Servier: az ajánlat illeszkedik a Servier vállalatpolitikájába

A magántulajdonban lévő Servier-csoport valamennyi része független, az Egis volt eddig az egyetlen, amelynek nem volt 100 százalékos tulajdonosa. Azért kívánják a vételt tető alá hozni, mert az illeszkedik a vállalatpolitikába - mondta Lucy Vincent, a cég kommunikációs vezetője kedden Párizsban az MTI-nek.

MTI - Hozzátette, hogy egyedi esetről van szó a vállalatcsoport történetében, a Servier először tett ilyen vételi ajánlatot, miután a többi leányvállalata felett teljes kontrollal rendelkezik. 

Az Egis Gyógyszertár Nyrt. legnagyobb tulajdonosa, a francia Servier csoport leányvállalata kedden jelentette be a tőzsde honlapján, hogy vételi ajánlatot tett az Egis valamennyi részvényére, ezzel a gyógyszercég kizárólagos tulajdonosává akar válni. A cég jelenleg az Egis részvényeinek mintegy 51 százalékával rendelkezik. A bejelentést megelőzően az Egis részvények kereskedését felfüggesztették.

Az Egis a vállalatcsoport egyetlen tőzsdén jegyzett tagvállalata, ugyanakkor nem a részvénypiacról finanszírozza működését, így a Servier pénzügyi szempontból nem látja jelentős előnyét a társaság jelenlétének a Budapesti Értéktőzsdén.

A Serviernek az ajánlattétel "egy egyszerű pénzügyi eljárás, amely a vállalatcsoportunk önálló politikájába illeszkedik" - hangsúlyozta a kommunikációs vezető. Az MTI kérdésére megerősítette, hogy a cégcsoport "feleslegesnek" tartja az Egis jelenletét a tőzsdén.

Lucy Vincent elmondta, hogy a Servier nem tervez semmilyen változást az Egis stratégiájában, működésében vagy személyi állományában. "Minden folytatódik, mint eddig" - tette hozzá a kommunikációs vezető.

A Servier-csoport független, magántulajdonban álló, kutatásközpontú gyógyszeripari csoport, a legjelentősebb francia gyógyszergyártó, 2012-ben 3,9 milliárd eurós árbevételt ért el. A világ 140 országában több mint 22 000 munkavállalót foglalkoztat, közülük háromezren a kutatás-fejlesztés területén dolgozik. A vállalatcsoport 1995-ben vásárolt közel 51 százalékos többségi tulajdonrészt a Egisben.

Világgazdaság, pénzügy, BÉT, Egis, gazdaság
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: