Létszámfejlesztés a Zemplénkő Kft.-nél

Létszámfejlesztésbe kezd az olcsvaapáti székhellyel működő Zemplénkő Kelet-Magyarországi Fővállalkozó és Bányászati Kft. - közölte a cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

MTI - Toldi Miklós elmondta: a társaság ősztől jövő tavaszig csaknem megduplázza foglalkoztatottainak számát, a jelenlegi ötven alkalmazottával szemben közel száz embernek ad majd munkát, miután közbeszerzési pályázatokon jelentős építőipari megrendeléseket nyert el.

A cég Újfehértón 1,3 milliárd forint értékű szennyvíz-beruházási munkálatokat végez, és hamarosan Tiszadobon is megkezdi a községi csatornahálózat, valamint egy 350 köbméter napi kapacitású tisztítótelep építését. A tiszadobi munka értéke mintegy 1,6 milliárd forint lesz.

A Zemplénkő Kft. a Záhony melletti Komorón is részt vesz egy szennyvíz-beruházás elkészítésében, ott 230 millió forintért épít korszerű tisztítótelepet.

Sikeresen pályázott a kft. három település csapadékvíz-hálózatának kialakítására is. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kemecsén 250, míg Berkeszen 220 millió forintért épít vízelvezető-rendszert. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ricsén szintén a cég lesz a kivitelezője a jövőre épülő csapadékvíz-elvezető hálózatnak.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában épülő, a Hajdú-Bihar megyei Bocskaikert szervizútjait is a Zemplénkő Kft. építheti majd, mintegy 500 millió forint értékben.

Toldi Miklós tájékoztatása szerint a társaság folyamatosan veszi fel az új dolgozókat, építőipari szakemberek jelentkezését várják a térségből. Megjegyezte: nem könnyű a létszámbővítés, hiszen egyre kevesebb a jól képzett szakember a régióban, miután - szerinte - baj van az utánpótlással. A pályaválasztásnál kevés fiatal dönt az építőipari szakmák valamelyikének elsajátítása mellett, így egyre nehezebb megfelelő munkaerőt találniuk a cégeknek.

A Zemplénkő Kft. tavaly közel 2,3 milliárd forint árbevételt ért el. Nyeresége közel 40 millió forint volt. Az idén 2,5 milliárd forint körüli árbevételre számít a cég, nyereségterve pedig mintegy 80 millió forint.

A társaság a Borsod megyei Sárospatakon kőbányát is működtet, ott most tizennégyen dolgoznak és évi 180 ezer tonna követ bányásznak. A bánya éves árbevétele meghaladja a 300 millió forintot. A követ útépítő cégeknek értékesítik.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: