Csökkent a "regisztrált" álláskeresők száma Fejér megyében

Az egy évvel korábbihoz képest 2041-gyel (10,2 százalékkal) 17 879-re csökkent  a regisztrált álláskeresők száma szeptemberben Fejér megyében - derült ki a Fejér Megyei Kormányhivatal munkaügyi központjának az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményéből.

MTI - A nyilvántartott álláskeresők száma az előző havihoz képest 289-cel (1,6 százalékkal) mérséklődött, szeptemberben a gazdaságilag aktív népességhez viszonyított arányuk 9,2 százalék volt. Ez az előző havinál 0,1 százalékponttal alacsonyabb, és az egy évvel korábbinál is egy százalékkal kisebb.


Az idén szeptemberben összesen 2712 fő kérte nyilvántartásba vételét, az előző havinál 607-tel többen, míg az egy évvel korábbinál 459-cel kevesebben.

Szeptemberben a pályakezdő regisztrált álláskeresők száma 2513 volt, az összes álláskeresőkhöz viszonyított arányuk 14,1 százalék.

Fejér megye nyolc területi kirendeltsége összesen 2895 munkahelyet kínált az álláskeresőknek szeptemberben.

A megye területéről egy munkáltató sem jelzett csoportos létszám-leépítést. Az egy ütemben legalább 10 főt elérő, illetve azt meghaladó létszámbővítést egy munkaadó jelzett. A gárdonyi térségben egy belföldi tulajdonú, ipari termékgyártással foglalkozó munkáltató jelezte, hogy tizenöt fizikai foglalkozású munkavállalóra van szüksége.
Megosztás a Google Pluson