Dávid Ferenc: "testületi felhatalmazás alapján végeztem a munkámat"

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára csütörtökön az MTI-nek azt mondta, hogy testületi felhatalmazás alapján szólalt meg a takarékszövetkezeti integráció ügyében.

MTI - "A VOSZ, amelynek több mint 70 takarékszövetkezet a tagja, főtitkáraként testületi felhatalmazás alapján végeztem a munkámat. Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetségtől, amelynek elnöke Demján Sándor, aki egyben a VOSZ ügyvezető elnöke is, kaptam megbízást arra, hogy a takarékszövetkezeti rendszer átalakításával kapcsolatos kérdésekben a kommunikációs feladatokat elvégezzem" - közölte Dávid Ferenc.

A főtitkár azt követően nyilatkozott, hogy csütörtökön tizenkét takarékszövetkezeti vezető levélben határolódott el tőle, amiért a betétek lehetséges zárolásáról beszélt.

A takarékszövetkezeti vezetők közölték: minden alapot nélkülöznek a betétek zárolásával és a kifizetések felfüggesztésével kapcsolatos állítások. Szerintük Dávid Ferenc nyilatkozatai nemcsak a takarékszövetkezeti tagság, hanem az ügyfelek és a betétesek körében is indokolatlan aggályokat szülhetnek.

A VOSZ főtitkára az MTI-nek elmondta: az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöksége a jövő héten ül össze, hogy értékelje a helyzetet. Dávid Ferenc kiemelte: a VOSZ szerdai országos elnökségi ülésén elsöprő többséggel hatalmazta fel őt arra, hogy ezt az irány továbbra is képviselje.
Megosztás a Google Pluson