Lezárult a Servier önkéntes vételi ajánlata az Egisre

Lezárult a Servier csoport önkéntes vételi ajánlata az Egis Gyógyszergyár Nyrt. részvényeinek megvásárlására, a Servier 3 543 617 részvényt szerzett meg, amivel 96,43 százalékra növelte tulajdonrészét az Egisben - közölte a Servier csoport az MTI-vel.


MTI - A vételi ajánlatot az Arts et Techniques du Progrés (ATP), a Servier Csoport 100 százalékos leányvállalata tette.

Az ajánlatot megelőzően a csoport 3 963 922 részvénnyel, 50,91 százalékos többségi tulajdonrésszel rendelkezett az Egisben, míg most 7 507 539 részvény felett rendelkezik.

Az ATP a magyar tőkepiaci szabályoknak megfelelően hamarosan közzéteszi a társaság kisebbségi részvényeseit érintő kiszorítási eljárással kapcsolatos információit az Egis, a KBC Securities és a Budapesti Értéktőzsde honlapján, illetve a Magyar Nemzeti Bank www.kozzetetelek.hu oldalán.

Az ajánlatot érvényesen elfogadó és a lebonyolító KBC Securities részére teljes részvényesi nyilatkozatot benyújtó részvényesek számára az ajánlattevő az ajánlati ár átutalását 2013. november 12-én kezdeményezi majd.

A Servier csoport független francia gyógyszeripari vállalatcsoport, termékeit a világ több mint 140 országában forgalmazza. Több mint 20 000 munkavállalót foglalkoztat, közülük 3000-en a kutatás-fejlesztés területén dolgoznak.

Megosztás a Google Pluson