NFM: Kovács Pál az ACER igazgatási tanácsának új póttagja

Kovács Pál energiaügyért felelős államtitkár az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége (Agency for the Cooperation of Energy Regulators - ACER) igazgatási tanácsa póttagjaként teljesít újabb, az uniós energiapiacokat érintő feladatokat - közölte kedden a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

MTI - Az Európai Unió Tanácsának határozata alapján az államtitkár négyéves megbízatása 2014. január 28-tól kezdődik. Kovács Pál mellett a litván Romas Svedas és a testület korábbi tagja, a német Detlef Dauke jutott négyéves póttagi mandátumhoz. A tanács két új tagja a jövő év elejétől a luxemburgi Guy Lentz és az osztrák Jochen Penker lesz.

Kovács Pál szerint a felelősségteljes feladat Magyarország régiós és uniós energiapiacok összekapcsolása érdekében kifejtett erőfeszítéseinek elismerését is jelenti - olvasható a közleményben. Az államtitkár hozzáfűzte: az igazgatási tanács póttagi státuszának betöltésével Magyarországnak a közvetlen véleménynyilvánításon túl továbbra is lehetősége nyílik az energiaszabályozáshoz kapcsolódó kérdések közös, uniós szintű megoldásában való tevékeny részvételre.

A ljubljanai székhelyű uniós ügynökség a nemzeti energiaszabályozó hatóságok feladatainak végrehajtását segíti, szükség szerint összehangolja tevékenységüket a versenyképes, fenntartható, biztonságos és átlátható belső energiapiac kiépítésének céljából - írja az NFM.

Megosztás a Google Pluson