NGM: tudáscsere programmal erősítik a Magyarország és a Koreai Köztársaság közötti együttműködést

A Koreai Köztársasággal fenntartott kétoldalú gazdasági kapcsolatok erősítésének újabb eszköze a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a koreai Stratégiai és Pénzügyminisztérium együttműködésében elindított tudáscsere program, amelynek keretében kedden is folytatódnak Budapesten az egyeztetések a koreai féllel.

MTI - Az NGM keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Nikoletti Antal, az NGM külgazdaságért felelős helyettes államtitkára megbeszélést folytatott a Magyarországon tartózkodó Korea Development Institute (KDI) gazdasági kutatóintézet kilenc fős delegációjával.

A küldöttséget vezető De Von Szu, korábbi nagykövet és Nikoletti Antal egyetértettek abban, hogy a projektben történő részvétel elősegíti a minisztériumok közötti magas szintű kapcsolatok szorosabbra fűzését. illetve a keleti nyitás keretében hozzájárul a két ország közötti együttműködés elmélyítéséhez, stratégiai partnerség kialakításához.

A tudáscsere program során a két ország szakértői kétoldalú konzultációkon vesznek részt. A tanácskozás résztvevői a felek közötti tudás és tapasztalatcsere révén szakpolitikai ajánlásokat fogalmaznak meg ipari parkokat, kutatás-fejlesztést, befektetés-ösztönzést, továbbá krízismenedzsmentet érintő kérdésekben.

A delegáció kedden szakértői egyeztetéseket folytat az NGM, a Nemzeti Innovációs Hivatal, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal, valamint további szakértők bevonásával.

Megosztás a Google Pluson