Bajnai nem készül főpolgármesternek

Kormányzásra készül Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője, aki kedden azt közölte az MTI-vel: egyetlen háttérbeszélgetésen, politikai egyeztetésen sem hangzott el az, hogy főpolgármester-jelölt lenne.


Az elmúlt napokban a hvg.hu írt arról: háttértárgyalásokon felvetődött, hogy jövőre Bajnai Gordon indulhatna a főpolgármesteri posztért. A Népszabadság pedig arról számolt be, a Fideszben is számolnak ezzel a lehetőséggel, ezért esik egyre több szó arról, hogy átalakítják az önkormányzati rendszert, és eltörlik a közvetlen főpolgármester-választást.

Bajnai Gordon az esetleges főpolgármester-jelöltségéről szóló értesüléseket álhírnek minősítette, terjesztésük szerinte csak a kormányoldal érdeke. "Az Orbán-rezsim csak szeretné, ha az ellenzék B-tervekkel foglalkozna, a valóság ezzel szemben az, hogy az Együtt-PM szövetség az A-terv végrehajtásáért dolgozik, azért, hogy Orbán Viktort 2014 tavaszán elküldjük a hatalomból és utána jó kormányzással helyrehozzuk, amit a Fidesz tönkretett" - közölte.

Bajnai Gordon hozzátette, kormányzásra készül, az pedig, hogy főpolgármester-jelölt legyen, egyetlen háttérbeszélgetésen, politikai egyeztetésen sem hangzott el, "ez a kérdés ma nincs napirenden". Ugyanakkor az Együtt-PM ragaszkodik ahhoz, hogy a budapestiek továbbra is közvetlenül választhassák meg a főpolgármestert.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson