Így törlesztheti lakáshitelét cafeteriából!

Jövőre a lakáscélú hitelek visszafizetésére is adhat adómentes támogatást a munkáltató a munkavállalóinak.

A mintegy kétszáz munkáltató 54 százaléka kívánja szerepeltetni ezt az új lehetőséget a juttatási rendszerében - derül ki a friss felméréséből, mely szerint még jelentősebb ez az arány, ha a felmérésben érintett cégek munkavállalóival (156.448 fő) súlyozzuk az egyes cégek terveit. Így a foglalkoztatottak 56,5 százalékának munkáltatója tervezi a lakáscélú hitel törlesztésének támogatását.

Ahol bevezetésre kerülhet ez a juttatás, ott a válaszadók becslése szerint átlagosan a juttatási keret 26 százaléka (dolgozói létszámmal súlyozva 21,76 százalék) fordítódhat erre a célra.

Nem kaphat bárki ilyen támogatást

A lakáscélú támogatás adómentességéhez speciális feltételek, például méltányolható lakásigény szükséges - magyarázza Fata László cafeteria szakértő, aki szerint így a lakás szobái és az ott lakók száma mellett a lakás értékét is figyelnie kell a munkáltatónak az adómentesség megállapításához.

A feltételeknek való megfelelés esetén a juttatás értéke a vételár vagy a teljes építési költség 30 százalékáig, de a folyósítás évét megelőző négy évben erre a célra kapott összegekkel együtt maximum 5 millió forintig terjedhet. Így arra is figyelnie kell a támogatást nyújtó munkáltatónak, hogy az előző években más munkáltató adott-e már ilyen juttatást az érintett magánszemélynek.

Forrás: Napi.hu
Megosztás a Google Pluson