Megalakult a Mexikói-Magyar Kereskedelmi Kamara

Jelentős mexikói és magyar gazdasági vállalkozások részvételével megalakult a Mexikói-Magyar Kereskedelmi Kamara a két ország gazdasági, üzleti és társadalmi kapcsolatainak erősítése, a mexikói vállalatok magyarországi és a magyar cégek mexikói tevékenységének támogatására - közölte az új szervezet hétfőn az MTI-vel.

MTI - A közlemény szerint a Mexikói-Magyar Kereskedelmi Kamara tervei között szerepel a kétirányú információáramlás elősegítése, gazdasági konferenciák szervezése, valamint a tagság álláspontjának megjelenítése a magyarországi gazdasági eseményekkel kapcsolatban.

Az alapító tagok között olyan, nemzetközi mércével mérve is jelentős piaci szereplők, közép-és kisvállalatok, valamint nagy tekintélynek örvendő üzletemberek találhatók, akik garanciát jelentenek a sikeres szerepvállalásra. Így a kamara életre hívói között van a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója, a győri hengerfejgyárat üzemeltető Nemak Kft., a világszerte 42 autógyárnak szállító mexikói Nemak-csoport tagja - ismerteti a közlemény.

Az újonnan létrejött szervezet budapesti alakuló ülésén az alapító tagok elfogadták és kézjegyükkel látták el a szervezet alapszabályát, a kamara elnökének pedig Szemerey Tamás üzletembert, a Bankonzult Kft. tulajdonosát választották.

Magyarország kereskedelmi partnerországainak rangsorában Mexikó az exportban a 28. helyen, az importban pedig a 30. helyen állt 2012-ben. Az elmúlt években a kétoldalú kereskedelmi forgalmat tekintve Magyarország első számú kereskedelmi partnerévé vált Latin-Amerikában. A latin-amerikai országokba irányuló magyar exportnak csaknem a fele Mexikóba megy. Magyarországon mintegy 50 mexikói cég van jelen, köztük olyan jelentősek, mint a Cemex és a Holcim.
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: