Razziát tartottak a Commerzbank irodáiban

A DAX komponensei között az egyik legrosszabb teljesítményt mutatva 3,86 százalékot esett kedden a Commerzbank árfolyama. A Bloomberg szerint emögött az állhat, hogy razziát tartottak a bank egyes németországi irodáiban.


A bank nem gyanúsított az ügyben, és együttműködik a hatóságokkal - közölte Nils Happich szóvivő. Úgy tudni, egy nem németországi székhelyű életbiztosító társaság vezetőségét és alkalmazottait vizsgálják a bochumi hatóságok.

A gyanú szerint az életbiztosítónál német befektetőket segítettek az adóelkerülésben 2006 óta több mint 200 ügyben. Az életbiztosításokkal különböző szabálytalan eszközkezelési megállapodásokat leplezhettek. Korábban előfordult már hasonló eset: Liechtensteinben és Svájcban elrejtett adózatlan vagyonok miatt nyomoztak a bochumi hatóságok a UBS ügyfeleinél.

A Commerzbank árfolyama - valószínűleg a hírek hatására is - végül 3,86 százalékss mínuszban zárt kedden, ami csaknem három hete a legnagyobb esés. Jelenleg a piac 12 milliárd euróra értékeli a társaságot.

Forrás: Napi.hu
Megosztás a Google Pluson