Többségi tulajdont szerzett osztrák leányvállalatában az Intersport

Az Intersport Deutschland sportszer-áruházlánc a német versenyhatóság jóváhagyásával, és a 100 százalékos tulajdonszerzés opciójával megvásárolta az Intersport Ausztria 70 százalékát - közölte a cég az MTI-vel.

MTI - A tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra.

A közlemény szerint a tulajdonszerzéssel több mint százötvenmilliós piacot szerzett meg az Intersport Deutschland.

A több év alatt lezajló egyesüléssel az Intersport Deutschland - amely a lengyel Intersport 25 százalékos részesedésével is rendelkezik - az Intersport Ausztriához tartozó magyar, cseh és szlovák piac felett is megszerezte az ellenőrzési jogot. Az Intersport International Corporation (IIC) önálló tagvállalatokból áll, 42 országban 5400 saját, illetve franchise üzlettel rendelkezik.

A közleményben Gabriele Fenninger, az Intersport Ausztria vezérigazgatója kifejti: az Intersport Németországgal való együttműködéssel hosszú távon bebiztosították a középméretű sport-szakkereskedelmet a hat országban közösen működtetett piacon.

Horváth Csobán, az Intersport magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója szerint a jelentős tőkeerővel rendelkező új tulajdonos megjelenése a leányvállalatok számára is új lehetőségeket teremt. A sportszerpiac 2012-ben Nyugat-Európában közel 20 százalékos növekedést ért el, míg Magyarországot a stagnálás jellemzi. A két outlet mellett kilenc saját és 6 franchise üzletet üzemeltető, 200 alkalmazottat foglalkoztató magyar leányvállalat a márkaválaszték újratervezése mellett a bérleti szerződések újratárgyalásával racionalizálta kiadásait - tette hozzá. A költséghatékonyságot érdi és pécsi üzletek bezárásával is javították, de Pécsen új helyszínen nyitottak outletet.

Horvát Csobán közlése szerint a magyarországi Intersport csoport az idén augusztus végén zárult üzleti évben 6,5 milliárd forint forgalmat ért el.

Terveik szerint Budapesten és magyarországi nagyvárosokban az Intersport következő 3 évben 8-10 üzlettel bővíti a hálózatát, jelenleg összesen 17 üzlettel rendelkeznek.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: