Jelentős beruházásokat tervez a Greiner Kft.

Egyéves árbevételének mintegy harmadát költi technológiai fejlesztésre a mosonmagyaróvári Greiner Bio-One Hungary Kft. - közölte az MTI-vel Balogh László ügyvezető igazgató.

Azt tervezik, hogy az 1280 négyzetméteres gyártóterüket bővítik, ami 1500-2000 négyzetméter beépítését, valamint a most 140 fős létszám 60 százalékos növelését tenné lehetővé a jövőben.

Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt két esztendőben több mint másfél milliárd forintot fordítottak erre a célra. Fél-félmilliárdot raktárépítésre és technológiai fejlesztésre: 300 millióból alakították ki az üzemet geotermikus energiával ellátó hűtő-fűtő rendszert, 100 milliót automata tűzjelző- és oltó rendszerre, ugyanennyit épület-felújításra és infrastruktúra fejlesztésre, 200 milliót pedig gépek, szerszámok vásárlására fordítottak.

Balogh László az év elején beszélt arról az MTI-nek, hogy jelentős árbevétel-növekedést könyvelhet el 2013-ban a mosonmagyaróvári székhelyű társaság.

Közlése szerint a 2012-es 3,226 milliárd után a tavalyi évre 3,675 milliárd forintos forgalommal számolnak; a növekedés elsősorban a forgalom hét tizedét adó külföldi értékesítésben volt jelentős, több mint 15 százalékos. Magyarországon közel 9 százalékkal haladta meg értékesítésük a 2012-est.

Az osztrák családi vállalatbirodalom tulajdonában lévő mosonmagyaróvári telephelyen kezdetben virágcserepet gyártottak, majd 1995-ben indult el a petricsésze-fröccsöntés. Ebből a termékből most évi 150-160 millió darab készül itt. Emellett termékeik adják a zárt vérvételi rendszerek hazai forgalmának mintegy kétharmadát.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: