Növelte árbevételét és eredményét a szekszárdi Jako Kft.

Növelte árbevételét és eredményét 2013-ban a szekszárdi Jako Fémárugyár Kft., amely tavaly érte el árbevételének válság előtti, 2007-es szintjét - közölték a cég vezetői az MTI-vel.

Villi János, a kft. pénzügyi vezetője elmondta: a döntő részben autóipari alkatrészeket gyártó társaság 2013-as nettó árbevétele várhatóan meghaladja a 4,5 milliárd forintot, az adózás előtti eredmény pedig 400-450 millió forint között alakul. A cég 2012-ben 4,237 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 325 millió forintos adózás előtti eredményt ért el.

A növekedés annak köszönhető, hogy a gazdasági válságot követően, 2011 és 2013 között végrehajtott, mintegy 700 millió forintos, európai uniós fejlesztés révén nagyobb kapacitású, pontosabb technológiával állítják elő a precíziós fémalkatrészeket, amelyek a korábbinál magasabb hozzáadott értéket képviselnek - tette hozzá.

A szekszárdi és gerjeni üzemében 346 főt foglalkoztató cég többek közt beszállítója a Valeo, a Hella és a Knorr Bremse cégcsoportnak, 2009-től pedig közvetlen beszállítója a Volkswagen-Audi csoportnak. A kft. az elmúlt évben 12 millió darab precíziós alkatrészt, köztük kétmillió darab fékalkatrészt, valamint négymillió darab villanymotor-hajtótengelyt gyártott, és több mint ötvenezer  villanymotort szerelt össze. Emellett tavaly először gyártottak precíziós alkatrészeket a Stihl, a Bosch és a Fein cégek megrendelésére otthoni kerti gépekhez.

A pénzügyi vezető tájékoztatása szerint a cég idén 4,8 milliárd forintos árbevételt tervez, a tavalyival hasonló eredménnyel.

Joachim Koch ügyvezető tulajdonos elmondta: 2010-től az autóipar mellett fokozatosan bővült a vállalkozás megrendelői köre; a tervezett termékszerkezetben  az autóipari alkatrészek aránya a jelenlegi 62 százalék helyett 54 százalék lesz, nő a kertigép-alkatrészek, és orvostechnikai eszközök aránya, amelyeket német és angol megrendelők számára idén gyártanak először.

Forrás: MTI/polusonline.com

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: