Lízingcégek felé nyit a PBA

A múlt évi 1 milliárd forintos díjbevételét úgy kívánja idén 20 százalékkal növelni a PBA Praeventio Biztosításközvetítő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt., hogy lízingcégek ügyfeleinek kínál biztosítási szolgáltatást - közölte az alkusz cég kedden az MTI-vel.

Első partnere a Société Générale magyarországi - kkv-fókuszú - eszközlízing társasága, az SG Eszközfinanszírozó Zrt. A cég lízingtermékeihez biztosítást ajánl a PBA és emellett a saját hálózatában is megjelennek majd a finanszírozási termékek.

A PBA eddig elsősorban autókat biztosított. Jelenleg 750 kereskedővel áll kapcsolatban, ők adják ennek a piacnak az egyharmadát.

Az idei díjbevételt növelheti, hogy újra jár - 20 százalékos - adókedvezmény a nyugdíj-célú megtakarítások után. A szakértők számítása szerint ettől 20 milliárd forinttal növekszik az ilyen biztosítások értékesítése.

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) díjbevételben viszont csak akkor várható növekedés, ha kötelező lesz a direkt kárrendezés. Ez előnyös az ügyfélnek, mivel ha más okoz neki kárt, a saját - ismert - biztosítója rendezi azt, és számol el a károkozó biztosítójával - áll a közleményben.
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: