Feldolgozóipari fellendülést vár Kelet- és Közép-Európában az IDC

Emelkedő árbevételre, a piaci részesedés és az ügyfélbázis bővülésére támaszkodó fenntartható növekedés elé néznek a kelet- és közép-európai feldolgozóipari vállalatok és ebben kulcsfontosságú szerepe lesz az informatikai fejlesztéseknek - állapítja meg az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat.

A hétfőn közzétett "IDC Manufacturing Insights" elemzés szerint az elmúlt néhány nehéz évben a visszafogott beruházások után most a lemaradás behozására és az elhalasztott projektek pótlására összpontosítanak a feldolgozóipari vállalatok. Ugyanakkor felismerték azt is, hogy a hosszú távú stratégiai célok eléréséhez a továbbiakban az egyszerű vállalati erőforrás kezelő (enterprise resource planning, ERP) informatikai megoldások mellett beszállítói lánc menedzselő (supply chain management, SCM) és ügyféloldali menedzsment (customer/demand chain management, CCM) informatikai megoldásokra is szükségük lesz.

"A régió feldolgozóipara az informatikai megoldások alkalmazása terén felzárkózóban van" - mutatott rá Martin Kuban, az IDC Manufacturing Insights vezető elemzője.

Kifejtette: a feldolgozóipari termelés növekedése és az üzleti hangulat javulása az informatikai beruházások növekedését vonta maga után, ami tovább gyorsította a folyamatot. Az IDC az informatikai fejlesztések terén dinamikus és izgalmas évre számít az idén a kelet- és közép-európai térségben - tette hozzá.

A tanulmány megállapítása szerint a térségben növekvőben vannak a piaci siker szempontjából kulcsfontosságú beruházások a mobil, a big-data elemzési és felhő technológiai, azaz a "harmadik informatikai platform" megoldásokba.


Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: