Mattheisen: Orbánék érzik, hogy változatni kell

Nem jó érzés, hogy vezetése alatt nagyot esett a Telekom-részvények árfolyama – mondta Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom nyrt. vezérigazgatója a Forbesnak adott interjújában.
 
"Tavaly már nem tapasztaltunk olyan sokkokat, mint korábban, kiszámíthatóbb lett a környezet"- jelentette ki Christopher Mattheisen a Forbesnak. Kormányzati partnereink látják: a túladóztatás hátráltatja a távközlési infrastruktúra további kiépülését. Érzik, hogy változtatni kell, és tudják, hogy különben elmaradnak a szükséges nagy beruházások - tette hozzá a Magyar Telekom vezérigazgatója, de konkrét ígéretet nem kapott a különadók csökkentésére.

Csoportszinten a Telekom idei célja a szintentartás és háromszázalékos csökkenés közötti érték elérése. "Macedóniában nem rózsás most a helyzet, és a bevételünk mintegy tizede ott keletkezik - mondta Mattheisen. A magyar működés önmagában pozitív is lehetne, illetve nagyon közel lenne a nullához - tette hozzá a vezérigazgató.

Nem mondom, hogy kifejezetten jó érzés, amikor arról kérdezték, milyen megélni, hogy hét éve áll a Magyar Telekom élén, és ezalatt a részvény árfolyama a harmadára esett. A vezérigazgató hozzátette: az utóbbi évtizedben a külső környezet nem volt a legkedvezőbb, nemcsak Magyarországon, de a külvilágban sem. "Az iparág maga nincs válságban, de vízválasztó korszakot él át" - jelentette ki Mattheisen.
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: