Megérkezett a várva várt amerikai adat

A vártnál rosszabb adatokat közöltek az amerikai munkaerőpiacról. A mezőgazdaságon kívül létrejött munkahelyek száma kevesebb, a márciusi munkanélküliségi ráta magasabb lett a vártnál a MarketWatch szerint.

Az USA-ban márciusban a mezőgazdaságon kívül létrejött állások száma 192 ezer volt az elemzők által várt 200 ezerrel szemben, míg a márciusi munkanélküliségi ráta 6,7 százalékos lett a várt 6,6 százalékkal szemben - derül ki a munkaügyi minisztérium által közölt legfrissebb adatokból.

Márciusban - egyedüli szektorként - a feldolgozóiparban 1000 munkahely szűnt meg, az átlagos órabér 1 centtel 24,30 dollárra esett és az átlagos munkahét 0,2 órával 34,5 órára hosszabbodott.

A foglalkoztatási tárca adatai szerint 503 ezren kerestek munkát, amivel a munkaerő-piaci részvételi arány 63-ról 63,2 százalékra emelkedett, azaz többen gondolják úgy, hogy több betöltetlen állás van a piacon.

A januári és februári foglalkoztatási adatot felfelé korrigálta a tárca 37 ezerrel. A februárban létrejött új munkahelyek számát 175 ezerről 197 ezerre, míg a januárit 129 ezerről 144 ezerre emelte.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: