Mégsem válik meg alapkezelőjétől az Unicredit

Nem adja el az Unicredit az alapkezelőjét, a Pioneert, viszont a Fineco direktbankot tőzsdére vezetik, és a nem teljesítő hiteleket kezelő Unicredit Management Bankot is eladják - írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Csütörtökön röppent fel a piaci pletyka, hogy a világ legnagyobb bankja, a kínai ICBC 2 milliárd euró körüli ajánlatot készül tenni az Unicredit Bank alapkezelőjére, azonban azóta banki szóvivő cáfolta ezt a spekulációt. A Pioneer jól beleillik a bank stratégiai terveibe, ráadásul az árbevétele 3,9 százalékkal 732 millió euróra emelkedett tavaly, az adózás előtti profitja viszont 3 százalékos esést követően 193 millió eurón állapodott meg.

Az alapkezelő meglehetősen impresszív várakozásokat fogalmazott meg, 2018-ra a kezelt vagyont 263 milliárd euróra emelnék, többek között új termékek kibocsátásával és a rendszerük teljes felülvizsgálatával és tökéletesítésével.

A Fineco internetes bankot, amely főleg online befektetőket tudhat 900 ezer ügyfele között, viszont tőzsdére vezetik. A Fineco 300 befektetési üzlettel (fiókkal), 900 alkalmazottal és 2400 fős értékesítési hálózattal rendelkezik. Szintén vevőre vár az Unicredit Management Bank, amely a pénzintézet 53 milliárd eurónyi nem teljesítő hiteleit kezeli.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: