Beruházási támogatást kap a Hyundai Mobis a cseh kormánytól

Mintegy 433 millió koronás beruházási támogatást nyújt a dél-koreai Hyundai Mobis társaságnak a cseh kormány.


Ezt kedden Prágában közölték azt követően, hogy a cseh kormány és a Hyundai Mobis képviselői megállapodást írtak alá arról, hogy a dél-koreai cég autólámpákat gyártó üzemet épít az észak-morvaországi Mosnovban. A Hyundai Mobis négymilliárd koronát ruház be az új üzembe. 

A cseh kormány már a múlt héten döntött arról, hogy a beruházást 131 millió koronával támogatja. Jan Mládek ipari és gazdasági miniszter a megállapodás aláírása után bejelentette, hogy a kormány tíz éves adókedvezményt is ad a cégnek, amelynek értéke 302 millió korona.

Mládek elmondta, hogy az új üzemben több mint 900 új munkahely létesülhet, további néhány száz munkahely pedig a beszállító cégeknél jöhet létre. Az új üzem építése a jövő nyáron kezdődne, és 2016-ban beindulna a gyártás.
A 2017-2020-as években a gyár évente mintegy 750 ezer, személygépkocsiba való lámpát gyárt a tervek szerint, míg 2020 után a termelés több mint egymillió autóhoz gyárthatna lámpákat.
A Hyundai Mobis a Hyundai autógyár legnagyobb alkatrészgyártója és szállítója. A Hyundainak autógyára van az észak-morvaországi Nosovicében, amely jelenleg évente mintegy 300 ezer személygépkocsit állít elő. A későbbiekben a mosnovi Hyundai Mobis látná el lámpákkal a Kia cég szlovákiai, zsolnai autógyárát is.
(1 cseh korona 11,3 forint)

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: