Most lesz csak igazán jó katonának lenni!

A honvédelmi tárca jelentős illetményemelést tervez, amely már a jövő évtől "ugrásszerű" javulást eredményezhet a katonák életében - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter kedden az M1-en.

A miniszter azt mondta: számokról még nem beszélhet, mivel a kormány még dolgozik a költségvetésen, de úgy gondolja, jelentős eredmény lehet.

A kabiet igen intenzíven dolgozik azért, hogy a jövő évtől gyorsított ütemben be tudják vezetni azt az életpályamodellt, amely a méltó illetményen felül többek között a nyugdíjkorig tartó kiszámíthatóságot, garantált előmeneteli rendszert, megfelelően támogatott lakhatást, képzést, továbbképzést biztosít.

Ez szükséges ahhoz, hogy meg tudják tartani és tovább tudják erősíteni azt a "kiemelkedően képzett és elkötelezett személyi állományt, amely ma a Magyar Honvédséget jelenti - hangoztatta Hende Csaba, aki szerint most, amikor a walesi NATO-csúcs döntéseinek megfelelően gyorsítják a honvédség modernizációját, legfőbb ideje, hogy ezt a folyamatot a legfontosabbal, az emberrel kezdjék.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: