A becsültnél is erősebben lassult az amerikai szolgáltató szektor

A becsültnél is erősebben lassult októberben az amerikai szolgáltató szektor növekedésének üteme, a Markit Economics piackutató végleges adatai szerint a szolgáltató szektori beszerzésimenedzser-index (BMI) 57,1 pontra csökkent a szeptemberi 58,9 pontról.

Október végén még 57,3 pontra becsülte a Markit a BMI értékét. 

Az 57,1 pont április óta a legrosszabb eredmény és arra utal, hogy az év végén lassul a gazdasági növekedés, a negyedik negyedévben nem lesz fenntartható az előző két negyedév erős tempója az Egyesült Államokban.

Az amerikai gazdaság 3,5 százalékkal bővült a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest. Az első negyedévi 2,9 százalékos visszaesés után a gazdaság gyorsan magához tért, és a következő két negyedévben éves összehasonlításban 4,05 százalékkal bővült a hazai termék, a leggyorsabb ütemben a 2009. október és 2010. márciusi időszak után. 

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat aktivitásának növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi. A mutatót egy reprezentatív, 400 vállalat megkérdezésén alapuló felmérés adatainak alapján határozzák meg. A cégeket egyebek között az üzleti aktivitásról, az új üzleti lehetőségekről, a jövőbeni kilátásokról, a foglalkoztatottságról és az üzleti környezet változásáról faggatják.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: