Döntően a versenyszférában nőtt a foglalkoztatottság

A Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkára a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) a munkanélküliségi ráta 7,1 százalékra csökkenéséről szóló csütörtöki jelentésére reagálva az MTI-nek fontosnak nevezte, hogy továbbra is 4 millió fölött van a foglalkoztatottak száma.


A 200 ezres bővülés döntően a versenyszférát érinti, ugyanis 25 ezerrel nőtt a közmunkások száma, 6-7 ezerrel a migrációs munkavállalás, tehát 160 ezernél többen vannak azok, akik a versenyszférában találták meg a munkalehetőséget az elmúlt egy évben - ismertette a részleteket Czomba Sándor, reményét fejezve ki, hogy ez a folyamat a jövő évben is folytatódik.

Az államtitkár hozzátette: folytatják a jól bevált programokat, így a Munkahelyvédelmi Akcióterv kedvezményeit, az első munkahely garanciaprogramot, a lakhatási támogatást, a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatását, s mindez kiegészül az ifjúsági garanciaprogram indításával, amelynek keretében 36 milliárd forint áll rendelkezésre 2016 közepéig a 25 év alatti fiatalok elhelyezkedésének segítésére. Erre a célra 2016 második felétől újabb forrásokat biztosítanak - tette hozzá Czomba Sándor.

Megemlítette azt is, hogy a jövő év elején olyan pályázatokat írnak ki elsősorban kis- és közepes vállalkozásoknak, amelyek a növekedés mellett a foglalkoztatás bővítés lehetőségét is magukban rejtik - mondta el Czomba Sándor az MTI-nek.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: