Jó hír jött az USA-ból

Októberben havi szinten 0,3 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban a szeptemberi 0,3 százalékos csökkenés után - közölte pénteken az amerikai kereskedelmi minisztérium.

Az üzemanyag kereskedelemtől, a gépjármű eladásoktól, az építési alapanyagok és más, a keresleti oldalon nagy ingadozást mutató tétektől megtisztított korrigált adatok szerint 0,5 százalékos októberi növekedés volt.

A piaci elemzők 0,2 százalékos általános növekedésre, a korrigált adatok alapján számolva pedig 0,4 százalékos forgalomnövekedésre számítottak, azaz a tényleges adatok kedvezőbbek lettek a vártnál.

A kiskereskedelmi forgalom adja a lakossági fogyasztásnak nagyjából a harmadát, ezért ha Amerikában novemberben is ilyen szinten nő a forgalom, az már a gazdasági növekedést is számottevően javíthatja.

Az autóalkatrészek forgalma 0,5 százalékkal, a lakberendezéseké 0,2 százalékkal, az élelmiszereké szintén 0,2 százalékkal, a ruházati cikkeké 0,5 százalékkal, a sportfelszereléseké 1,2 százalékkal nőtt a múlt hónapban.

Forrás: napi.hu
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: