Üvegszövet gyártóegységet nyit a Masterplast Szabadkán

Üvegszövet gyártóegységet nyit a Masterplast Szabadkán 400 ezer eurós (120 millió forintos) beruházással - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.

A közlemény szerint ezzel a társaság tovább szélesíti tevékenységét a legnagyobb árbevételű termékcsoportjában, az építőipari üvegszövet termékek gyártásában, ez lesz a második saját üvegszövet gyártóegysége a heves megyei Kálon található üzem mellett. Az új üzem kapacitása évi 8 millió négyzetméter üvegszövet lesz.

A Szabadkán 2008-ban létesített gyártóbázist a cég, ahol homlokzati hőszigetelő rendszerekhez kapcsolódó termékeket állítanak elő.

A közlemény szerint Szerbia a Masterplast harmadik legnagyobb árbevételt termelő piaca 11 százalékos súlyával, Magyarország (27 százalék) és Romána (15 százalék) után.

A Masterplast Nyrt. adózott eredménye mintegy 51 százalékkal, 1,6 millió euróra emelkedett az idei harmadik negyedévben, értékesítési árbevétele is nőtt kissé az előző év azonos időszakához képest a Budapesti Értéktőzsde honapján a napokban közölt beszámoló szerint.

A Masterplast csoport a tavalyi, egyszeri tétellel csökkentett 702 ezer euróról 1,9 millió euróra növelte adózott eredményét az idei év első kilenc hónapjában a 4 százalékkal csökkenő árbevétel ellenére. Mindezek eredményeképpen a társaság kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) a harmadik negyedévében 2,6 millió euró volt a tavalyi 2,2 millió euróval szemben.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: