A vagyonvédelmi rezsióradíj minimuma 1929 forint lesz jövőre

A kormány 1929 forintban állapította meg a minimális vagyonvédelmi szolgáltatási rezsióradíjat 2015-re.


Az összeg meghaladja a szakma által várt - 1700-1800 forint közötti - összeget, de magasabb a novemberben közzétett rendelettervezetben szereplő 1889 forintnál is.

A Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent kormányrendelet módosítja az óradíjról szóló egyeztetések menetét is. Eszerint a szakminiszter legkésőbb minden év április 1-jéig lezárja az egyeztetési eljárást az adott évre megállapított rezsióradíjról a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamarával és a Magánbiztonsági Ágazati Párbeszéd Bizottsággal (MBÁPB). Ezt követően kerül a kormány elé a rendelet tervezete. Ha a kormány nem ért egyet a javaslatban foglaltakkal, felhívhatja a minisztert, hogy folytasson újabb egyeztetéseket.

Eddig csak az építőiparban volt kötelező a minimális rezsióradíj alkalmazása. 

Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke korábban azt mondta: a kötelező minimális rezsióradíjtól azt várja a szakma, hogy a szolgáltatás minősége is javulni fog.

A parlament februárban fogadta el a közbeszerzési törvény módosítását, amelyben aránytalanul alacsony árnak minősül a vagyonvédelmi szolgáltatásnál az az ajánlati ár, amely nem éri el a minimális rezsióradíj kötelező mértékét.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: