Eltűnik a német infláció


Novemberben havi összevetésben nem volt infláció Németországban, éves összevetésben a mutató 0,6 százalékos drágulást mutatott a német szövetségi statisztikai hivatal közlése szerint. Az adat megegyezik a november végi előzetes jelentésben közölttel.

Novemberben az élelmiszerek ára 0,5 százalékkal csökkent, az alkoholos italok és a dohánytermékek ára 0,2 százalékkal nőtt. A ruházati cikkek 0,3 százalékkal lettek olcsóbbak, a lakossági közműszolgáltatások viszont 0,1 százalékkal drágultak.

Az egészségügyi és a kommunikációs szolgáltatások ára nem változott, az üzemanyagok ára 2,8 százalékkal csökkent, így a szállítási költségek is 0,8 százalékkal mérséklődtek.

A Destatis szerint a novembert megelőző négy hónapban 0,8 százalékos volt az átlagos éves infláció. Utoljára 2010 februárjában volt a jelenleginél kisebb, 0,5 százalékos az éves infláció.

Az Európai Unió statisztikai hivatalának, az Eurostatnak a módszertanával számolt harmonizált fogyasztói árindex (HICP) havi szinten nem változott, éves szinten 0,5 százalékkal nőtt novemberben.

Forrás : MTI

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: