Hozamcsökkenés a 12 hónapos dkj-aukción

Az előző aukcióhoz képest 3 bázispontos hozamcsökkenéssel, 1,67 százalékos hozammal értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyeket (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.


Az ÁKK 30 milliárd forint értékben vitt aukcióra 12 hónapos diszkont kincstárjegyeket. Az elsődleges forgalmazok részéről 46,65 milliárd forint ajánlat érkezett, amelyből csak 20 milliárdot fogadott el az ÁKK.

A csütörtöki aukciós hozam megegyezett a szerdai másodpiaci 1,67 százalékos referenciahozammal. A 12 hónapos dkj-k aukciós hozama 1,70 százalék volt az előző, november 20-ai aukción.

A dkj-k értékesítése mellett az ÁKK aukciót tartott 3 éves lejáratú változó kamatozású államkötvényekből is. Összesen 20 milliárd forintot vitt belőlük piacra, amelyre az elsődleges forgalmazóktól 115,57 milliárd forintnyi ajánlat érkezett.

A magas túljegyzés miatt az ÁKK a meghirdetettnél 10 milliárd forinttal magasabb összeget, 30 milliárd forintot fogadott el a beérkezett ajánlatokból a változó kamatozású kötvények aukcióján.

Forrás: napi.hu
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: