Putyin befagyasztotta a béreket

Egyre több jel mutat az orosz gazdaság nehézségeire – az államfő befagyasztotta az államigazgatásban dolgozók bérét, és az oroszok egyre kevesebbet költenek az éttermekben.


Vlagyimir Putyin elnök rendeletet hozott, amelynek értelmében 2016-ig befagyasztja az államigazgatásban, az elnöki hivatalban és a külügyminisztériumban dolgozók bérét - írta a hivatalos jogi hírügynökség, a RAPSZI.

Ez komoly veszteség, mivel az idei infláció Kszenya Judajeva, a jegybank elnökhelyettese szerint elérheti a 10 százalékot. Az alkalmazottak pénz helyett szigort kapnak: a RIA Novosztyi úgy értesült, hogy a parlament előtt van az államfő pártja képviselőjének törvényjavaslata, amelynek értelmében akár büntetőjogilag is felelősségre vonható mindenki, aki nem hajtja végre, vagy késlelteti az elnöki rendeletek és instrukciók végrehajtását.

Az átlagemberek életszínvonalának süllyedését jelzi a Roszsztat statisztikai hivatal legújabb adata, eszerint több mint 4,5 éve először csökkent az oroszok által az éttermekben, eszpresszókban és bárokban kiadott pénz összege.

A vendéglátás bevételei októberben 109,8 milliárd rubelt tettek ki, 1,7 százalékkal kevesebbet a tavalyinál. A forgalom az első félévben még nőtt, a harmadik negyedévben kezdett zuhanni, amit a nyugati szankcióknak, illetve az arra válaszul meghirdetett élelmiszer-behozatali tilalommal és a rubel drámai értékvesztésével bekövetkezett áremelkedésnek tulajdonítanak.

Forrás: napi.hu
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: