Rossz hír jött az USA-ból

A szakértők által vártnál kevésbé javult a termelékenység az Egyesült Államokban a mezőgazdaságon kívüli ágazatokban az idei harmadik negyedévben.


A munkaügyi minisztérium szerdán ismertetett, második felülvizsgált adata szerint a termelékenység 2,3 százalékkal nőtt a július-szeptember közötti időszakban éves szinten a második negyedévi 2,9 százalékos javulás után.

A minisztérium néhány hete ismertetett első becslésében szerényebb, 2 százalékos harmadik negyedévi javulására számított, az elemzők 2,5 százalékos rátát vártak.

A termelékenység az egy óra alatt létrehozott termelési érték. A mutató javulása lassítja az új munkahelyek kialakulását, a cégek a meglévő állománnyal ugyanis nagyobb termelési értéket állítanak elő, ezért nincs szükségük pótlólagos munkaerő alkalmazására.

A munkaerőköltség 1 százalékkal csökkent éves szinten a minisztérium első becslésében szerepelt 0,3 százalékos növekedés helyett. Elemzők a költségek 0,7 százalékos csökkenésére számítottak a harmadik negyedévben. A második negyedévben 0,5 százalékos csökkenést jegyeztek fel.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: