277 milliós energetikai korszerűsítés Tiszakécskén

Az Új Széchenyi Terv keretében Tiszakécske 277 millió forint pályázati forrásból napelemeket telepít több intézményére - jelentette be Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja pénteken Kecskeméten tartott sajtótájékoztatóján.


A kormánymegbízott, aki korábban Tiszakécske polgármestere volt, elmondta, hogy az Arany János Művelődési Ház, az Egészségház és a Móricz Zsigmond Kollégium épületenergetikai fejlesztése valósul meg a pályázaton elnyert 255 millió forint támogatásból.

Hozzátette, hogy a járási hivatal és a városgondnokság épültére is telepítenek napelemeket mintegy 22 millió forintért.

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár, a választókerület országgyűlési képviselője fontosnak nevezte, hogy a pályázaton elnyert támogatásnak köszönhetően egészségügyi intézmény korszerűsítése is elkészül.

A város régi terve, hogy a járóbeteg ellátásnak helyt adó épület megújuljon - fűzte hozzá.

Az államtitkár kitért arra, hogy az egészségügy infrastrukturális fejlesztéseknek az első köre 2015-ben lezárul. 

Összességében az egészségügyi ágazatra ezekből a forrásokból megközelítőleg 500 milliárd forint jutott - ismertette, hozzátéve, hogy "ez óriási pénz" a korábbi időszakokhoz képest.

Az egészségügy energetikai korszerűsítésével kapcsolatban kiemelte: egy 8 milliárd forint összegű  pályázati alapból, melynek kétharmada egészségügyi intézményeknek jut, nagy számban kórházak napelemmel történő felszerelése valósul meg.

Ebből a kecskeméti és a bajai kórház is részesül - fűzte hozzá.

Az egészségügyért felelős államtitkár úgy fogalmazott: a fejlesztések nem állnak meg, a következő hét év fejlesztési forrásai is lassan ismertté vállnak, amelyekből a népegészségügyi területekre, a gyermekegészségügyre, valamint az orvosok és az ápolók itthon tartására fognak kiemelt támogatást fordítani.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: