Átadták a IIASA-Shiba és a Nemzeti Minőségi Díjakat

A minőségfejlesztés területén elért eredmények elismeréseként az idén tizenhárom szervezet vagy csoport IIASA-Shiba Díjban, három pályázó Nemzeti Minőségi Díjban részesült; a díjakat szerdán a Nemzetgazdasági Minisztériumban adták át.


Az ünnepségen Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára kiemelte, hogy a díjazott teljesítmények hozzájárultak a hazai ipar és gazdaság fejlődéséhez.

Az ünnepséget megelőző sajtótájékoztatón a 25. évfordulóját ünneplő IIASA-Shiba Díjat alapító Shoji Shiba professzor úgy értékelte, hogy az elmúlt huszonöt évben Magyarország modernizálódott, a magyar ipar színvonalassá vált, felzárkózott a világhoz, mindehhez hozzájárult az infrastruktúra ugrásszerű fejlesztése, a teljes körű minőségfejlesztés gyakorlatának bevezetése.

A díjátadón, amely egyben a IIASA-Shiba Díj megalapításának ünnepi ülése is volt Sugár Karolina, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület elnöke méltatta a Shoji Shiba professzor, a Nemzetközi Alkalmazott Rendszerelemzési Intézet (IIASA - International Institute for Applied Systems Analysis) valamint az akkori ipari miniszter által 1989-ben alapított díjat.

IIASA-Shiba Díjat kapott az ipari szféra szervezeti kategóriában a Continental Automotive Hungary Kft., az SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt., a Robert Bosch Power Tool Kft., az ipari szféra csoport kategóriában a Kienle+Spiess Hungary Kft., valamint a Fiers Mechanika Kft., a Giga 2003 Kft., Hajdu Autotechnika Zrt. közös pályázata.

Oktatási területen a Martin János Szakképző Iskola, a Kiskőrösi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Integrált Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola részesült az elismerésben, oktatási csoport díjat kapott a Abonyi János, Hortobágyi Csaba, Harazin Tibor közös pályázata.

Közigazgatás, közszolgálat területen IIASA-Shiba Díjat vett át a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztálya.

A szolgáltatási szférában a Pannon Guard Biztonsági Szolgáltató Zrt., valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az egészségügy területén a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Egyetemi Klinikai Központ kapta meg a díjat.

Élelmiszeripari szféra IISA-Shiba Díjban részesült az Aqua Szolgáltató Kft.

Magyar Minőségi Díj elismerést kapott B.Braun Avitum Hungary Zrt. a nagyméretű szolgáltató, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. a nagyméretű termelő, a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a kisméretű szolgáltató szervezet kategóriában.

Az ünnepségen köszöntötték a IIASA-Shiba Díj működtetésében, a minőségfejlesztésben közreműködő hazai szakembereket.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: