BÉT - Csökkenésre számítanak az elemzők

A negatív nemzetközi hangulat miatt csökkenésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn, az év első kereskedési napján az MTI által megkérdezett elemzők.


Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: a nemzetközi légkör enyhén negatív. Az olajár tovább esett, ami nem segíti a Mol-részvényeket. A Richter számára az orosz piaci esés lehet negatív, és az OTP-nek is inkább kedvezőtlen a jelenlegi piaci hangulat - mondta. Az elemző ezért kisebb mértékű csökkenésre számít a magyar tőzsdén, alacsony forgalom mellett.

Szintén gyengülést vár Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. elemzője. A szakember az év utolsó kereskedési napjának korrekciójára számít, december 30-án ugyanis erősödött a hazai részvényindex, miközben a nemzetközi piacok inkább már estek. A befektetői hangulat pesszimista Európában, ennek hatására is inkább negatív nyitásra és a nap egészében is csökkenésre lehet számítani a hazai tőzsdén - közölte.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 114,84 pontos, 0,70 százalékos emelkedéssel, 16 634 ponton zárt a múlt kedden. A részvénypiac forgalma az év utolsó kereskedési napján 2,1 milliárd forint volt. A Mol 65 forinttal, 0,57 százalékkal 11 545 forintra erősödött, 424,3 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 31 forinttal, 0,82 százalékkal 3811 forintra nőtt, forgalmuk 1,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,90 százalékkal 338 forintra emelkedett, forgalma 95,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 25 forinttal, 0,71 százalékkal 3535 forintra erősödött, a részvények forgalma 314,3 millió forintot ért el.

Forrás: MTI 
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: