BÉT - Emelkedést vár az elemző

Emelkedést vár csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén a Concorde vezető elemzője, a CIB szakértői szerint a magyar piacon az ipari statisztikára érdemes figyelni.


Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint a szerdai mérsékelt emelkedés után csütörtökön, a forint erősödésével és az olajár növekedéssel párhuzamosan, a BUX is erősödhet, 1 százalék körüli mértékben. Az optimizmus az elemző szerint már nyitáskor is érezhető lesz.

A Mol kevésbé veszi ki a részét az emelkedésből, de a Richter és az OTP jobban erősödhet - mondta Móró Tamás.

A CIB Bank elemzői szerint csütörtökön az előzetes novemberi ipari statisztikák, míg Európában a német megrendelés állományára vonatkozó számok állhatnak a figyelem középpontjában. A brit jegybank kamatdöntése nagy valószínűséggel nem okoz meglepetést, a tengerentúlon pedig heti munkaerő-piaci statisztikákat tesznek közzé.

A bank szakértői MTI-hez eljuttatott várakozásukban azt írták: az előző napokhoz viszonyítva szerdán kissé javult a hangulat a globális piacokon, a vezető európai és tengerentúli részvényindexek is felfelé mozdultak. A fundamentumokban, illetve a hangulatot az elmúlt időszakban negatívan befolyásoló tényezőkben azonban nem történt komoly változás, így egyelőre csak technikai korrekcióról lehet beszélni.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 17,76 pontos, 0,11 százalékos emelkedéssel, 16 191,37 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 7,02 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. A Mol 125 forinttal, 1,10 százalékkal 11 485 forintra erősödött, 996,9 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 1,37 százalékkal 3610 forintra csökkent, forgalmuk 4,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,90 százalékkal 336 forintra nőtt, forgalma 113,7 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 9 forinttal, 0,26 százalékkal 3429 forintra emelkedett, a részvények forgalma 907,7 millió forintot ért el. A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 1414,58 ponton zárt szerdán, ez 1,41 pontos, 0,11 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: