Feljelentések a Veszprémi Erdőgazdasági Zrt.-nél

Pénzügyi szabálytalanságok gyanúja miatt több feljelentést tettek a Veszprémi Erdőgazdasági Zrt.-nél, és számos embernek felmondtak - közölte a Földművelésügyi Minisztérium pénteken.


A közlemény szerint az azóta lemondott vezérigazgató, Tengerdi Győző január 13-án jelezte a minisztériumnak, hogy pénzügyi szabálytalanságok gyanúja merült fel a társaságnál, ezért a minisztérium és a társaság azonnali, teljes körű belső vizsgálatot indított. 

A január 19-én lezárult belső vizsgálat eredménye alapján január 20-án feljelentést tettek a rendőrségen. Január 20-án Tengerdi Győző kezdeményezte a minisztériumnál saját megbízatásának megszüntetését, amit a tárca elfogadott. 

A tárca Pál Lajost, a Verga Zrt. addigi termelési vezérigazgató-helyettesét bízta meg a vezérigazgatói feladatok ellátásával szerdán. Az állami földekért felelős államtitkár azonnali feladatként szabta ki az új cégvezetőnek, hogy kezdeményezze a társaságnál az összes pénzügyekkel és könyvvizsgálással foglalkozó dolgozó munkaviszonyának, szerződésének megszüntetését, ami pénteken megtörtént - közölte az FM.

A szaktárca közleménye szerint miután a társaságnál pénzügyi szabálytalanságok gyanúja merült fel, Tengerdi Győző felmentette pozíciójából Sashalmi Viktóriát, a korábbi gazdasági vezérigazgató-helyettest. 

A nyilvános cégadatok szerint a Veszprémi Erdőgazdasági Zrt. árbevétele 2013-ban mintegy 2,3 milliárd forint volt, 400 millióval több az előző évinél, ennek csaknem egyharmada exportból származott. 2013-ban 31 millió forint üzemi nyereséget ért el a társaság, szemben a megelőző év csaknem 154 milliós üzemi eredményével, adózott profitja 110 millió forint volt, az egy évvel korábbi 234 millió forint után.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: