Félmilliárdot a távfűtés hőveszteségének csökkentésére

Több mint félmilliárd forintot költ Pécs távhőrendszerének korszerűsítésére a városi szolgáltató Pétáv Kft., a január végén kezdődő és nyárra befejeződő beruházással biztonságosabb és költségtakarékosabb lesz az ellátás.


A cég az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a 253 millió forint európai uniós támogatást élvező projekt keretében tíz, összesen két kilométer hosszú elavult vezetékszakaszt cserélnek le korszerű, előre szigetelt vezetékekre. A beruházás eredményeként kevesebb lesz az üzemzavar és csökken a hőveszteség.

Vida János, a társaság ügyvezetője korábban az MTI-nek azt mondta, hogy a cég a beruházással évente mintegy 40 millió forint megtakarítást érhet el.  

A társaság közleményében kitért arra, hogy a kivitelezés részét képezi az Ércbányász lakótelep csatlakoztatása a távhőhálózathoz. Ennek eredményeként újabb 92 lakásban élvezhetik a távhő előnyeit, a még működő korszerűtlen gáz-fűtőberendezés kiváltása pedig hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez.

Az 51 százalékban a pécsi önkormányzat és 49 százalékban a Pannon Hőerőmű tulajdonában lévő, tavaly 6 milliárd árbevételt elérő, 186 dolgozót foglalkoztató Pétáv 31 ezer 300 lakást és mintegy 450 intézményt, gazdasági szervezetet lát el hőenergiával.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: