Folytatódik az MKB Bank átalakítása

A MKB Bankcsoport szerkezetátalakítása folytatódik, a következő hónapokban a költségek visszafogása mellett felgyorsítják a korábbi évek veszteségeiben markáns szerepet játszó rossz portfólióelemek leválasztását - közölte a bank hétfőn az MTI-vel.

Folytatódik az MKB Bank átalakítása

Ismertetik: az MKB Bank önálló pénzügyi társaságot hoz létre, amely a bank mérlegétől elkülönített módon, hatékonyan képes lesz kezelni a "mérgező" portfólióelemeket.

A közlemény emlékeztet: a magyar állam bő egy hónapja adta át az MKB Bank tulajdonosi és igazgatósági jogainak gyakorlását a Magyar Nemzeti Banknak (MNB), hogy az MKB vezetésével közösen, a leányvállalatokra is kiterjedően szervezze újjá a hitelintézetet. 

Hangsúlyozzák: a 2014. december 18-val elkezdődött folyamat a tervek szerint halad. Az MNB által kijelölt szanálási biztosok egy hónapja munkához láttak, a menedzsmentben a szükséges személyi változások megtörténtek.

Az átalakítás első lépéseként az MKB Bank értékesítette tulajdonrészét biztosítótársaságaiban. Ugyanakkor a tranzakció után is megőriz 1-1 százalékos részesedést a két biztosítócégben, amelyek továbbra is az MKB nevét viselik.

A közleményben kitérnek arra is, hogy az elfogadott 2015-ös terv szerint halad a bank felkészülése a fogyasztói hitelekkel kapcsolatos elszámolásokra, a devizahitelek forintosítására, és a fair banki szabályoknak való megfelelésre. Az MKB Bank tőke- és likviditási helyzete megfelelő, eszköz- és forrásállománya a tulajdonosváltás óta nem változott, egyes szegmensekben enyhe emelkedés tapasztalható.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: