Kéttucatnyi vízi megállóhely minősítését kezdeményezték

Már csaknem kéttucat vízi megállóhely minősítését kezdeményezték a helyszínek kezelői az új védjegyrendszer tavaly decemberi bevezetése óta - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI érdeklődésére.


Az önminősítések beérkezését követően várhatóan februárban bonyolítja le a Magyar Kajak- Kenu Szövetség a helyszíni ellenőrzéseket. Azt követően kerülhet sor az NGM, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által delegált tagokból álló bíráló bizottsági ülésre, amely javaslatot tesz a nemzetgazdasági miniszternek a védjegyhasználat engedélyezésére - írták.

Az új védjegy bevezetéséről tartott sajtótájékoztatón Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár elmondta: a Lapátos vízi megállóhelyek elnevezésű, a vízitúra megállóhelyeket minősítő rendszer tulajdonosa az NGM, az operatív működtetésében a szakmai partner a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. Az új védjegy 4 különböző kategóriát tartalmaz, egy állomáshely az 1-lapátostól egészen a 4-lapátosig terjedő minősítést szerezhet hasonlóan a szálláshelyek csillagozásához. A védjegyhasználati jogosultságot az elnyert kategóriára 3 évre lehet megszerezni, a használat jogszerűségét évente és szúrópróbaszerűen is ellenőrzi majd a minősítő bizottság. A rendszerhez bármely szervezet csatlakozhat, amely már működő vízitúra megállóhelyet üzemeltet.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: