Lezárult a Jogpont Mini projekt Dél- és Nyugat-Dunántúlon

Lezárult az ingyenes jogi segítséget nyújtó Jogpont Mini projekt Dél- és Nyugat-Dunántúlon, amely során 5800 ügyfélnek több mint 6400 ügyben adtak tanácsot személyesen - közölte a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) az MTI-vel.


A másfél évig tartó, decemberben befejeződött projekt keretében a MOSZ a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetségével és a Liga Szakszervezetekkel konzorciumban biztosította az ingyenes jogsegélyt a lakosságnak. A projektet mintegy 170 millió forintból valósították meg, amelynek 85 százalékát az Európai Unió, 15 százalékát a magyar kormány biztosította - közölte a MOSZ az MTI érdeklődésére.

A Dél- és Nyugat-Dunántúli Jogpont Mini projekt az országos program része volt, amely során hat régióban összesen 25 ezer ügyben adtak tanácsot a projektben dolgozó jogászok - olvasható a tájékoztatásban. A teljes program költségvetése 1,02 milliárd forint volt, amelynek 85 százalékát az Európai Unió, 15 százalékát a magyar kormány finanszírozta - ismertette a szövetség az MTI érdeklődésére.

A tájékoztatás szerint Dél- és Nyugat-Dunántúlon összesen 18, ötezernél kevesebb lakosú településen került sor személyes tanácsadásra, amelyet e-mailes, online és telefonos segítségnyújtás egészített ki, elsősorban munka- és családjogi ügyekben.

A Jogpont Mini amellett, hogy rengeteg olyan embernek segített eligazodni a jogi kérdésekben, akiknek anyagi okok miatt nem volt lehetősége ügyvédhez fordulni, növelte az emberek jogtudatosságát, valamint hozzájárult a bíróságok leterheltségének csökkentéséhez - írta a MOSZ a közleményben.

A szövetség az MTI érdeklődésére írásban közölte: összességében több mint 80 jogász működött közre a tanácsadásokon. Hozzátették: mindenképpen folytatnák a munkát, mivel nagy igény van a jogi tanácsadásra, folyamatos az érdeklődés. Ismereteik szerint a Gazdaság és Innováció Operatív program keretében terveztek is forrásokat a program folyatására - írta a MOSZ.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: