MNB: felügyeleti biztos a Kézizálog zrt.-nél

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti biztost rendelt ki a Kézizálog Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-hez csütörtöktől a pénzügyi vállalkozás "helytelen hitelezési és refinanszírozási gyakorlata miatt" - közölte a jegybank az MTI-vel.


A felügyeleti biztos az intézkedés visszavonásáig, de legfeljebb egy évre vette át a társaság vezető testületeinek jogköreit.

Az MNB 2015. január 22-től felügyeleti biztosként a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft.-t rendelte ki a Kézizáloghoz.

A felügyeleti biztos már át is vette a pénzügyi vállalkozás irányítását annak vezető testületétől - közölték.

A Kézizálog Pénzügyi Szolgáltató Zrt. sem mérete, sem tevékenysége alapján nem jelent kockázatot a magyar pénzügyi rendszerre - hangsúlyozza az MNB.

A cég, a honlapján olvasható információk szerint 1998-ban alakult zálogtevékenység végzésére mint pénzügyi vállalkozás. A Lombard cégcsoport tagja, 2011 végére a társaság által kihelyezett kölcsönök állománya meghaladta a 20 milliárd forintot, amely az induló év állományának 67-szerese.

"A társaság 4 fővárosi és 1 vidéki fiókot működtetve a hazai zálogpiac második legnagyobb szereplője. Arányait tekintve az ügyfelek között kiemelkedően jelentős a vállalkozói szektor szerepe a lakossági ügyfelek mellett" - olvasható a cég honlaponján.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: