Nagyon durvát lép a Tesco

Nagyon rosszul sikerült a brit Tesco tavalyi éve. A legújabb értékesítési adatokat csütörtök reggel közölték, és ezzel együtt azt is, hogy mit lépnek a veszteséges működés megfordításáért: 43 veszteséges üzletet bezár a cég az Egyesült Királyságban és egyelőre leállítja a 49 új nagy üzlet tervezett megnyitását. 


A Tesco eladja Blinkbox nevű online videó-streaming szolgáltatását, ami szintén veszteségeket termelt az anyacégnek. Konszolidációt terveznek a központi irodákban és az osztalékfizetést is felfüggesztik erre az évre. A Tesco 2015/2016-os pénzügyi évében 1 milliárd fonttal, azaz 405 milliárd forinttal fogja vissza a költekezést.

A drámai intézkedéseket eléggé érthetővé teszi, hogy a vállalat 96 éves története alatt nem volt példa olyan drámai évre, mint a tavalyi. Négy profit warningot tett közzé a társaság és egy könyvelési botrány is sújtotta, ami miatt 263 millió fonttal kellett módosítani a profitszámokat - írja a Portfolio. A botrányos eredmények miatt több vezetőt kitettek. A szeptemberben érkezett új vezérigazgató feladata a rendrakás volt.

Forrás: Index.hu
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: