Növekedést vár a sajátraktár-piacon a Self Store Budapest

Dinamikus növekedés várható a sajátraktár-piacon a következő öt-tíz évben Magyarországon az amerikai mintára létrehozott, főként magánszemélyeknek raktározási szolgáltatást nyújtó családi vállalkozás, a Self Store Budapest vezetője szerint.


Ablonczy Márk az MTI-nek elmondta: a hat éve alakult cég 1-135 négyzetméter közötti raktárakat ad bérbe magánszemélyeknek és cégeknek. Három raktárépülettel rendelkeznek a fővárosban, tavasszal nyitják meg negyedik telephelyükett, a Self Store Plazát Békásmegyeren. A közel 17 ezer négyzetméteres pláza sajátos kombinációja lesz egy klasszikus bevásárlóközpontnak, illetve egy sajátraktár-épületnek.

"Mára már több, mint ezer ügyféllel és 15 ezer négyzetméter sajátraktár-területtel rendelkezünk" - idézi a közlemény a Self Store Budapest ügyvezető igazgatóját, aki úgy vélekedett: "öt éven belül duplázni fogjuk az ügyfél- és raktárszámunkat és az árbevételünket, 10 éven belül mindhárom előbbi mutatót triplázni tudjuk". 

A raktárait  90 százalék fölötti kihasználtsággal működtető cégcsoport bérbeadásból származó bevétele tavaly meghaladta a nettó 200 millió forintot. A cégcsoport sajátraktár-üzletága 2013-ban 50 millió forint adózás előtti eredményt ért el, 2014-ben - Ablonczy Márk várakozása szerint - 60 millió forintot. Eddig 4 milliárd forintot fektettek be az üzletágba. 

Ablonczy Márk becslése szerint Magyarországon hozzávetőlegesen 50 ezer négyzetméter saját raktárra lehet igény, azaz jól látszik, hogy még jócskán van növekedési potenciál.

A Self Storenál a minimális bérleti idő két hét, a bérlés hossza nincs maximálva. Az ügyvezető igazgató tapasztalata szerint a 2,  illetve a 7 négyzetméteres raktárhelyiségek a legkeresettebbek. Előbbiek, a raktárépület városon belüli elhelyezkedésétől is függően, mintegy 10 ezer, utóbbiak 20 ezer forint körüli havi áron bérelhetők.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: