Növelte forgalmát a Rondo Hullámkartongyártó

A Rondo Hullámkartongyártó Kft. tavaly mintegy 12 milliárd forintos forgalmat ért el, 5 százalékkal növelte árbevételét, az idén pedig mintegy 400 millió forintos fejlesztést tervez soroksári gyáregységében - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.


A Rondo termékeinek mintegy egyharmadát külföldön értékesíti - olvasható a közleményben.

Tavaly a vállalat soroksári gyáregységében 350 millió forintos beruházással egy robottechnológiával működő, úgynevezett palettázó berendezést telepített, így a mintegy 18 ezer négyzetméter alapterületű üzemben teljessé vált az automata áruáramlási rendszer. 

A cég 2015-ben is jelentős beruházást tervez: egy új hajtogató-ragasztó berendezést telepítenek, közel 400 millió forintos beruházással.

"Vállalatunk immár 20 éve folyamatosan nyereségesen működik, s tavaly a tervezetthez képest is magasabb üzemi eredményt sikerült elérni" - idézi a közlemény Sigray Máriát, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezető igazgatóját.

Hozzátette: a Rondo munkáját segítette, hogy a magyarországi fogyasztás élénkülése 2014 során a kereskedelmi forgalomban is megjelent, a kereskedelmi forgalom bővülése pedig a csomagolóiparban is többlet megrendelést hozott.

Az osztrák családi tulajdonban lévő Rondo csoport 1994-ben alapította magyarországi leányvállalatát Rondo Hullámkartongyártó Kft. néven, egy 40 ezer négyzetméteres telket vásárolva meg Soroksáron. A cég mára egy 190 munkavállalót foglalkoztató, évi 12 milliárd forint forgalmat lebonyolító vállalattá nőtte ki magát.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Rondo Hullámkartongyártó Kft. üzemi eredménye 2013-ban 554,3 millió forint volt, szemben a megelőző évi 972 millióval.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: