Szerintük a banki sumákolás stratégia

Stratégiai megállapodást kötött a Takarékbank Zrt. a szövetkezeti hitelintézeti integráció nevében a Nemzeti Agrárgazdasági (NAK) Kamarával pénteken Budapesten, az AGROmashEXPO szakkiállításon. 


A megállapodás keretében a takarékszövetkezetek testreszabott és olcsóbb finanszírozást kínálnak már hétfőtől agrárügyfeleik számára.

Szabó Levente, a Takarékbank vezérigazgatója az aláírás alkalmából elmondta: 113 takarékszövetkezet 1525, főként vidéki fiókkal rendelkezik. A szövetkezeti hitelintézetek számára az agrárszektor szereplői természetes ügyfélkört jelentenek, ebben a szegmensben több mint 10 százalékos részesedéssel rendelkeznek, amelyet növelni akarnak a jövőben.

Győrffy Balázs, a NAK elnöke azt hangsúlyozta: az agrárkamara tagjai számára alapvető, hogy egyszerűen és olcsón juthassanak a tevékenységüket finanszírozó forrásokhoz, mert csak így javíthatják versenyképességüket és teremthetnek új munkahelyeket.

A NAK elnöke hozzátette: a versenyképesség növelése és a munkahelyteremtés a kormányzati időszak kiemelt feladata, aminek sikeres végrehajtásához az agrárkamara tagsága is hozzá kíván járulni. Ehhez pedig összefogásra, együtt gondolkodásra van szükség. Ezért is kötött eddig a NAK - a mostanival együtt - 62 stratégiai megállapodást különböző szakmai szervezettel. 

A Takarékbank vezérigazgatója elmondta, hogy a takarékszövetkezetek ügyfélkörébe már most is sok ős- és kistermelő, kis, közepes és nagy agrárvállalkozás tartozik, de reményei szerint a jövőben ez tovább bővül. Ezt szeretnék ösztönözni azzal, hogy a megállapodáshoz konkrét számlavezetési és finanszírozási termékeket dolgoztak ki. Így például a gazdálkodók igénybe vehetik majd a takarék agrár-számlacsomagot, illetve a földalapú támogatás előfinanszírozását, vagy a takarék gazdahitelt, gazdakártyát.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: